Gå til indhold

Værdier og vision for Vibenshus Gymnasium

På Vibenshus Gymnasium kigger vi ud i verden

Som et htx-gymnasium med en international profil uddanner vi vores elever til at være orienterede om samfundet og verden omkring os.

Vi kigger ind i fremtiden og giver vores elever kompetencerne til at forholde sig til de udfordringer, der findes globalt, bl.a. klimaforandringerne, og til at løse de problemer ved hjælp af naturvidenskaben.

Vi vægter trivsel højt, for vi mener, at eleverne kun kan realisere deres potentiale, hvis de også har det godt. Vi ser på den hele elev, og lægger et stort arbejde i at der skal være plads til alle.

Vibenshus er et rummeligt gymnasium, hvor eleverne har plads til at dyrke det, de synes er spændende, og får hjælp til det, de synes er svært.

Vibenshus Gymnasium har et højt fagligt niveau og vores elever opnår rigtig gode resultater. Vi rækker langt ud i verden og har samtidig fokus på at være der for hinanden i det nære fællesskab. Vibenshus er et lille gymnasium, der tænker stort.

International profil

At leve og lære i et andet land, på en anden skole, med nye venner og med spændende projekter er en oplevelse for livet.

Vibenshus er et gymnasium med en international profil, alle vores studieretninger er internationale og vi samarbejder med skoler i resten af verden. Det betyder, at du bl.a. kan se frem til at deltage i spændende udvekslingsprogrammer, hvor du arbejder med fremtidens udfordringer.

Som elev på Vibenshus Gymnasium vil du føle, at du vokser – både fagligt og som menneske. Du får europæiske netværk og venner for livet, og det er mere værd, end du aner.

Vibenshus Gymnasium har partnerskaber med skoler og universiteter i hele EU og Norden, som vi besøger gennem udvekslingsprogrammerne Erasmus+ og Nordplus.

Elever fra vores science-klasser har f.eks. været i Grækenland, Spanien, Østrig og Tahiti, hvor de arbejder sammen med vores partnersoler om emner som f.eks. plastikforurening i verdenshavene, rumfart og kvantemekanik. Ligeledes har vores Design & Innovation-linje samarbejdet med skoler på Island og Færøerne om bæredygtige tekstiler og om møbelproduktion.

Som noget nyt eksperimenterer vi med at gennemføre undervisningen i samfundsfag på engelsk på vores studieretning Health & Politics.

Bæredygtighed og verdensmål

Hvis du brænder for at gøre en forskel, sætte dit aftryk i verden og dele nogle af alle dine gode idéer, vil du få rig mulighed for dette på Vibenshus Gymnasium. Vi har altid plads til engagerede aktivister, uanset om det handler om klima, kønsidentitet, biodiversitet eller bæredygtighed.

På Vibenshus Gymnasium arbejder eleverne med at finde reelle løsninger på flere af tidens nøgleproblemer. Fra grundforløbet arbejder eleverne med FN’s verdensmål. Danmark har forpligtet sig til nogle ambitiøse mål allerede i 2030, og derfor skal vi være en del af løsningen allerede nu.

Alle internationale studieture i 3.g, uanset studieretning, har Verdensmålene som omdrejningspunkt, og dette kan være med fokus på såvel bæredygtige byer og lokalsamfund, som klimaindsatser, mindre ulighed eller et af de øvrige verdensmål.

Studie- og ordensregler

Vi vil gerne, sammen med dig, skabe et godt gymnasium med et miljø, hvor engagement og samarbejde er nogle af de bærende værdier.

Da vi skal tilbringe tre år sammen, er der nogle grundlæggende ting, der vil være godt for dig at vide om vores gymnasium og fælles miljø.

Læs Vibenshus Gymnasiums studie- og ordensregler