Gå til indhold

Team Danmark Uddannelsespartner

Vestskoven er Team Danmark Uddannelsespartner

Som Team Danmark Uddannelsespartner er vi anerkendt for vores arbejde med elitesportsudøvere. Vi tilrettelægger undervisningen fleksibelt, så der er mulighed for både at passe daglige træningspas og deltage i turneringer i ind- og udland fx med landshold.

Det kræver stor disciplin både at gennemføre en gymnasial uddannelse og samtidig være elitesportsudøver. Vi følger derfor hver enkelt elev tæt og er i løbende dialog med klub og evt. forbund.

I fællesskab aftales det, om du vil gennemføre din uddannelse på normeret tid eller den 4-årige Team Danmark-ordning (3-årig på hf). Når du er Team Danmark-elev, kan vi efter behov supplere med individuel undervisning fx på Skype eller Teams. Desuden kan der være mulighed for at flytte eksaminer.

Som Team Danmark-elev skal man give besked, når man ikke kan deltage i undervisningen eller eksaminer pga. fx træningslejre eller landsholdssamlinger. Rektor kan altid kontaktes i forhold til undervisningens tilrettelæggelse.

Team Danmark på både hhx, htx, stx og hf

Der er mulighed for at være Team Danmark-elev på både hhx, htx, stx og hf.

De fleste af vores Team Danmark-elever går på hhx, og vi har og har haft elever i så forskellige sportsgrene som tennis, taekwondo, svømning, fodbold og basket.

For at blive Team Danmark-elev, skal du være godkendt af Team Danmark. På linket nedenfor kan du hente ansøgningsformularen til Team Danmark-godkendelse.

Når du søger ind som elev på Vestskoven Gymnasium, skal du i din ansøgning skrive, at du er Team Danmark-elev. 

Er du ikke godkendt af Team Danmark, men alligevel idrætsudøver på højt niveau, vil vi også gerne hjælpe med tilrettelæggelsen af din uddannelse.

Hent ansøgningsformular til Team Danmark-godkendelse

Studieretning med idræt

Hvis du bare er vild med idræt, men ikke elitesportsudøver eller Team Danmark-elev, så er der også plads til dig. 

Vi har hele klasser, som kun består af elitesports- og idrætselever, da vi har fået godkendt den lokale studieretning idræt B, engelsk A og samfundsfag A på stx.

Læs mere om idræt-studieretningen.

Team Danmark elever i udlandet

Vestskoven Gymnasium tilbyder onlineundervisning for Team Danmark udøvere, som er flyttet til udlandet for at dyrke deres sport på topplan. 

Undervisningsforløbet foregår som udgangspunkt på hhx og er individuelt tilrettelagt. Den daglige undervisning er på Teams og eksamener gennemføres på gymnasiet i Albertslund. Der kan under særlige omstændigheder arrangeres eksamener i udlandet.

Ordningen er godkendt af Børne- og Undervisningsministeriet som forsøg, men kravene til fag, faglige niveauer, eksamener mv. er som for alle andre gymnasieelever. 

Yderligere information hos rektor Trine Ladekarl Nellemann på tlf. 40979147 eller tln@nextkbh.dk