Gå til indhold

Følg en 1.g'er på BBG

Fester

I løbet af året afholder vi en række forskellige fester for eleverne i samarbejde med vores aktivitetsudvalg. Festerne starter med en introfest i skoleårets begyndelse og afsluttes med et brag af en gallafest, hvor vi hvert år har en kunstner, der kommer og spiller en koncert.

Hver fest plejer desuden at have et tema, som aktivitetsudvalget bestemmer. Det kunne være rave, lyskryds, fastelavn eller andet. Til nogle fester er det også muligt at medbringe en ven fra en anden ungdomsuddannelse.

Fredagscaféer

Én gang om måneden er der fredagscafé på BBG, hvor eleverne har mulighed for at hygge sig på tværs af klasser og årgange i et uformelt set-up i vores cafélokale.

Der er masser af plads til gode idéer, og vores aktivitetsudvalg går ikke ned på god fantasi og sjove tiltag – vi har både haft besøg af en rodeotyr og arkadespil, og der er altid mulighed for et spil beerpong eller en omgang FIFA.

Ligeledes arrangeres der en lang rækker små turneringer og konkurrencer i løbet af året i bl.a. bordtennis, dart og bordfodbold.

Translokation

Når årets studenter springer ud, bliver de først fejret med flag og blomster, tale fra borgmesteren i Ballerup og dans omkring den flotte bronzeskulptur ved rådhuset.

Studenterne inviteres også til en helt speciel huecafé, hvor de har mulighed for at male bannere til deres vogne og spise mad fra grillen på vores terrasse.

Det hele afsluttes med et brag i Baltoppen, hvor 500 familiemedlemmer samles for at fejre alle vores studenter. Det sker med taler, musik og ikke mindst overrækkelsen af eksamensbeviser til alle, inden de glade studenter drager videre på vognturen rundt til elevernes forældre. En helt igennem fantastisk tid.

Galla

Galla er en stor ting på BBG. Eleverne fra alle vores afgangsklasser på BBG ankommer i deres fineste tøj til en forrygende fællesfejring af en snarligt afsluttet ungdomsuddannelse.

Der tages flotte gallabilleder ved ankomst efterfulgt af en lækker 3-retters middag sammen med lærerne og ledelsen. I løbet af aftenen bliver der også uddelt en lang rækker priser i et stort awardshow præsenteret af gallaudvalget.

Efter showet byder vi skolens øvrige elever velkomne, og der festes, fejres og danses resten af aftenen til både DJ og live kunstner på scenen.

Sportsdag

I begyndelsen af skoleåret afholdes den årlige sportsdag på banerne ved Ballerup Idrætspark. Her dyster eleverne klassevis i forskellige idrætsdiscipliner som fx rundbold, trillebørs-stafet og fodboldbowling.

Til sportsdagen kommer hver klasse ligeledes udklædt efter et valgt tema, der kan give ekstrapoint i den samlede konkurrence.

Efterfølgende kåres en samlet vinder af årets sportsdag – en prestigefyldt titel der altid er stor kamp om mellem klasserne.

Fodbold- og håndboldturneringer

Pokalskabet på BBG bugner efterhånden af pokaler fra de mange sejre til fodbold- og håndboldturneringer.

Vi har både drenge-, pige- og mixhold, og med dem deltager vi i turneringer mod andre hold fra en lang række gymnasier og øvrige ungdomsuddannelser fra hele landet.

Sportsturneringerne er meget populære hos vores elever, og de er med til at skabe et godt sammenhold på tværs af vores klasser og årgange.

Bæredygtighedsdag

I foråret finder BBGs bæredygtighedsdag sted.

Bæredygtighedsdagen er en hyggelig dag, hvor eleverne sammen samler skrald, drikker en sodavand og fredagshygger på tværs af klasser.

Bæredygtighedsdagen er et vigtigt arrangement, da vi som skole ønsker at sætte ekstra fokus på klimaorienterede tiltag.

Studieture

Hhx er en uddannelse med internationalt udsyn. Alle elever har engelsk på A-niveau og enten tysk, spansk eller fransk, og derudover har alle international økonomi, hvilket giver en god basisviden til at forstå verden omkring os.


Introtur 1.g

Starten på en helt ny skole, en ny uddannelse og med mange nye klassekammerater kan være en både spændende og krævende tid for vores nye elever. Der er mange indtryk at fordøje og mange nye relationer, der skal skabes.

For at hjælpe jer bedst muligt med at lære hinanden at kende og styrke det sociale sammenhold både i klassen og på tværs af årgangen, har vi hvert år en introtur for vores nye elever. Den ligger som regel i slutningen af den første uge af deres introforløb.

Turen indeholder en lang række forskellige sjove aktiviteter samt ikke mindst hyggelige timer, hvor der er rig mulighed for at tale og ikke mindst grine sammen.


Rejser i 2.g og 3.g

Vi mener, at verden ikke bare skal forstås – den skal også opleves.

Derfor skal vores elever i 2.g på studierejser til et europæisk land, og i 3.g er der mulighed for, at man kan deltage i forskellige rejser i relation til det fremmedsprog man har valgt.

Studieturene er altid et godt mix af fagligt indhold med f.eks. virksomhedsbesøg og kulturelle oplevelser på den ene side og selvfølgelig hygge på den anden. Studieturene er et højdepunkt i en ellers travl hverdag, og vi oplever hvert år, at eleverne glæder sig utrolig meget.

Vores elever har derudover også mulighed for et udviklende sprogophold eller en praktik i Spanien.


Alle studieture er alkoholfri

Studieturen har først og fremmest et fagligt formål, og derfor er det ikke tilladt at drikke alkohol, når du er på studietur. Vi sørger for, at du og dine klassekammerater får en masse gode oplevelser og hygger jer i fællesskab uden alkohol.

Lektiecafé

Eleverne har deres egen café på skolens første sal. Hver uge er der lektiecafé, hvor eleverne kan fordybe sig i lektierne og få hjælp af lærerne eller hinanden, hvis der er noget, der er svært.

Motionsrum

På BBG har vi et motionsrum med forskelligt fitness-udstyr. Eleverne kan købe en nøglebrik billigt, og dermed få fri adgang til rummet i hele deres skoletid.

Der er dermed mange penge at spare fremfor et almindeligt fitnessabonnement, og måske man møder en ny træningsmakker eller ven undervejs.

Følg med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få et indblik i, hvad eleverne på BBG laver til hverdag.

Følg med på BBGs Instagram Følg med på BBGs Facebook

Mød underviserne på BBG