Web-politik

Formål og målgruppe

Formålet med NEXTs hjemmeside er at give relevante og opdaterede informationer om skolens uddannelsestilbud og om skolen generelt. Siden er udarbejdet og bliver løbende optimeret så den understøtter skolens strategi og vision og værdier.


Hjemmesiden er først og fremmest tilrettelagt for potentielle elever og kursister til NEXTs  uddannelser og kurser. De sekundære brugere er virksomheder og håndværksmestre, der har, eller ønsker at få, praktikelever. Forældre til elever og studerende, uddannelsesvejledere, uddannelsesinstitutioner som NEXT samarbejder med, Undervisningsministeriet, pressen og andre med interesse for, hvad der foregår på NEXT.

 

Indhold

Ud over at indeholde opdaterede informationer om NEXTs mange uddannelses- og efteruddannelsestilbud, formidler hjemmesiden faktuelle oplysninger om NEXT, for eksempel skolens vedtægter, organisation, strategi, vision og værdier, økonomiske nøgletal og kvalitetsudvikling. 

På forsiden bliver der løbende publiceret nyheder om, hvad der foregår på skolen. 

 

Optimering af siden

Intentionen er hele tiden at forbedre kvaliteten af hjemmesiden og gøre den endnu mere brugervenlig. Siden skal være overskuelig, logisk opbygget, nem at navigere rundt på, og interessant og let at læse. Ingen skal være nødsaget til at lede længe (eller helt forgæves) efter de oplysninger, de søger. Samtidig skal informationerne være korrekte og troværdige.

 

Brugerundersøgelser

For at sikre at hjemmesiden opfylder de ønsker, som brugerne har, gennemfører vi løbende brugerundersøgelser. På baggrund af tilbagemeldingerne fra disse undersøgelser ændrer og justerer vi hjemmesiden. Finder man fejlagtige informationer eller har man gode ideer til ændringer eller tilføjelser kan man skrive til "Ris og ros".

Hjemmesiden har en teknisk funktion, der registrerer, hvilke søgeord brugerne skriver i søgefeltet. Det hjælper os til at tilrettelægge hjemmesiden, så den indeholder netop det, brugerne efterspørger. Samtidig bliver vi klogere på, om de ord og faglige betegnelser, vi bruger i teksterne, svarer til det, der søges efter.

 

Selvbetjening

Det skal være enkelt at betjene sig selv via hjemmesiden. Hvis man ikke kan udskrive pdf-udgaver af pjecer eller ansøgningsskemaer, kan man bestille materialerne via hjemmesiden. I det elektroniske kursuskatalog er det muligt at tilmelde sig et kursus online. Vi tilstræber at hjemmesiden får flere muligheder for selvbetjening, specielt når det gælder ansøgning om optagelse på uddannelser.

 

Kontakt

Samtidig med selvbetjeningsmuligheden bliver brugeren tilbudt at kontakte skolen, hvis vedkommende har spørgsmål, brug for vejledning i valg af uddannelse/kursus eller har brug for hjælp til online-tilmeldingen. Kontakter man skolen via e-mail på hovedadressen , videresendes henvendelsen til den rette medarbejder, der sørger for at svare så hurtigt som muligt.

 

Aktuelt indhold

Det elektroniske kursuskatalog bliver opdateret automatisk, så det kun indeholder aktuelle kurser. Også søgefunktionen opdateres løbende. Opdateringen af det øvrige indhold på hjemmesiden foregår i et samarbejde mellem kommunikationsafdelingen og relevante medarbejdere fra de enkelte uddannelsesområder. Disse medarbejdere (typisk uddannelsesledere eller vejledere) har et indgående kendskab til dagligdagen på skolen og bidrager med fagspecifik viden om uddannelserne.

 

Tilgængelig for alle

Hjemmesiden er gjort teknisk tilgængelig for alle uanset hvilket computerudstyr, de har til rådighed. Og for at sikre at også læsesvage brugere har adgang til indholdet på hjemmesiden linkes der til adgangforalle.dk, hvor man kan få hjemmesiden læst højt.

 

God web-kommunikation

Vi tilstræber at hjemmesiden overholder de uskrevne regler, der er for god og lødig web-kommunikation. Og vi arbejder løbende på at siden er indbydende og teksterne er opbygget og skrevet på en måde, der gør dem egnet til at blive formidlet på nettet.

 


Kontaktperson

Mie L. Spiegelhauer

Webmaster

33 88 00 12