To NEXT-elever vinder årets PIU-priser

De to NEXT-elever Magnus Baarup Noe og Katrine Vagner Thomsen løb afsted med en PIU-pris til et brag af et show i DGI-byen

22. november 2017

De to NEXT-elever Magnus Baarup Noe og Katrine Vagner Thomsen løb afsted med en PIU-pris til et brag af et show i DGI-byen.

 

PIU (Praktik i udlandet) overrækker hvert år 6 priser til de tre bedste historier og videoer som de mange studerende, der er i udenlandspraktik via PIU har mulighed for at sende ind.

 

Magnus Baarup Noe er i Vancouver på praktik som en led af sin uddannelse som bygningssnedker, og han vandt 1. præmien for den bedste video fra sin praktik i Canada.  Han kunne desværre ikke deltage til prisoverrækkelsen, da han stadig er i fuld gang med sin praktik i Vancouver.

 

Katrine Vagner Thomsen vandt 2. præmien for den bedste skrevne historie, hvor hun skildrer sit praktikophold som møbelsnedker i Athens, der ligger i den amerikanske stat Georgia.

 

Hun var til gengæld stede til prisoverrækkelsen. Hun var glad for at vinde PIU-prisen, og ville gerne fortælle os på NEXT lidt om hendes praktikophold i USA.

 

Katrine Vagner Thomsen har før boet i USA, og hun havde i lang tid drømt om muligheden for at komme tilbage igen.  

 

Da hun fandt ud af, at hun under sin uddannelse som møbelsnedker, kunne komme afsted til Athens i Georgia, tøvede hun ikke med at ansøge:

 

”Det er et fag, som jeg har tænkt mig at være i resten af mit liv, så det var en rigtig god mulighed for at komme ud og se, hvad der sker, imens jeg er under uddannelse”, fortæller hun

 

Den nyligt hjemkomne møbelsnedker oplevede en masse forskelle både kulturelt og fagligt under sit ophold.

 

De mange kulturforskelle har også været udgangspunktet for den historie, som Katrine Vagner Thomsen sendte ind til PIU. Hendes historie beskriver oplevelser fra hendes ophold med fokus på alt fra nedbrudte fordomme om, at alle i Georgia drikker ”Moonshine” og kører i ”pickup trucks” til den ulidelige varme, som hun aldrig helt fik vænnet sig til:

 

”Jeg prøvede at give et billede af, hvordan der var. Jeg ville gerne give en følelse af, hvordan der lugtede, og hvordan stemningen var”, siger hun.

 

Katrine Vagner Thomsen bliver færdig som møbelsnedker til marts, og hun er bestemt ikke blevet mæt af oplevelser og arbejdserfaringer i USA. Hendes praktikophold har derimod givet hende blod på tanden til at tage tilbage til USA og arbejde i nogle år:

 

”Jeg kan godt lide den måde at amerikanerne synes ting er fede på. Der er ikke så meget tilbageholdenhed. Jeg synes bare det er et fantastisk land”, fortæller hun.

 

Selvom Magnus Baarup Noe ikke var til stede, så var publikum var dog heldige at se hans vindervideo, hvor han skildrede sit liv i Vancouver. Man fik både et indblik i stemningen på Magnus Baarup Noes praktikplads, de nye venskaber som han har fået under sit ophold og hans mange oplevelser i Canadas smukke bjerglandskab.

 

I 2016 har der været 45 studerende afsted med PIU til lønnet praktik udlandet, mens der indtil nu har været 41 afsted i 2017.

 

Vi ønsker Katrine Vagner Thomsen og Magnus Baarup Noes et stort tillykke med priserne.

 

Læs elevernes historier her.

 

Vil du vide mere om praktik i udlandet? Læs mere her.