NEXT på Ungdommens Folkemøde 2017

​Torsdag og fredag var NEXT ansatte og elever hoppet i gummistøvlerne for at sætte over 30.000 unge mennesker stævne i Søndermarken til Ungdommens Folkemøde 2017

18. september 2017

 Torsdag og fredag var NEXT ansatte og elever hoppet i gummistøvlerne for at sætte over 30.000 unge mennesker stævne i Søndermarken til Ungdommens Folkemøde 2017.

 

I alt var 100 forskellige organisationer, ungdomspartier og NGO'er samlet til den demokratiske non-profit festival, hvor unge, politikere og erhvervsfolk mødtes i øjenhøjde for at diskutere aktuelle samfundsemner.

 

I NEXTs telt var fokus på unges fællesskaber og programmet var sammensat af en række events som alle på forskellig vis kastede lys over, hvad fællesskaber egentlig er, og hvad man kan bruge dem til.  

På trods af mudder og regn var humøret højt, og deltagerne var både nysgerrige og engagerede i NEXT-teltet, og med de i alt 11 events var der lidt for alle.

 

Der var impro-teater, et human library, paneldebatter samt oplæg. Foruden aktiviteterne i teltet var der en udendørs pavillon, hvor gæsterne i hold kunne konkurrere i forskellige NEXT-discipliner – både inden for eud og gymnasiet.

 

Også Rockwool-fonden og Center for Ungdomsforskning lagde vejen forbi teltet til hver deres event, og vi fik ligeledes besøg af forfatter og journalist Søren Hebsgaard, som holdt et yderst velbesøgt oplæg med titlen "Mig og min SMARTE telefon". Her tog han fat om roden i den digitale udfordring; nemlig, hvordan vi vælger, hvad vi skal, når vi pludselig kan alting – hele tiden. Noget, der ifølge Søren Hebsgaard er rigtig svært at håndtere for mange af os. For det meste betyder det, at vi kommer til at "fucke flere ting op på én gang" – og det betyder, at vi bliver dårligere til at koncentrere os, vi bliver stressede, og det har betydning for vores sociale liv og dermed fællesskabet. I videoen nedenfor kan du se et uddrag fra Søren Hebsgaards oplæg.

 

Alt i alt var det to dage med fuld fart på. NEXT fik kastet lys på fællesskabet hos unge anno 2017, og de unge bidrog aktivt med deres syn på emnet, hvilket gjorde de mange events levende og aktuelle. 

 

NEXT var den eneste erhvervsskole, der var repræsenteret på festivalen og fik dermed markeret sig som en uddannelsesinstitution, der interesserer sig for de unge – og som prioriterer en samtale med unge om deres uddannelsesvalg og livsverden.