Eux-procesoperatør

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

Som procesoperatør arbejder du med at fremstille produkter, som du kender fra din hverdag, fx mad, drikkevarer og medicin.

 

På uddannelsen lærer du at finde og rette fejl på produktionsanlæg og at hjælpe med at forbedre produktionen.

 

Når du tager uddannelsen som eux, får du samtidig nogle gymnasiale fag, som giver dig generel studiekompetence til at læse på en videregående uddannelse.

 

Som færdiguddannet kan du arbejde i mange forskellige virksomheder, der har store produktionsanlæg. Det kan fx være fabrikker, der producerer mad, medicin, kemikalier, byggematerialer med mere. 

 

Du kan også vælge at læse videre på en erhvervsakademi-, professionsbachelor- eller universitetsuddannelse, og for eksempel blive ingeniør eller miljøteknolog.

 

Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 eller 40 uger afhængig af din alder og baggrund. Læs mere.

 

Hovedforløbet varer cirka 4 år. Det veksler mellem praktik og skoleophold, og afsluttes med en svendeprøve.

 

De gymnasiale fag ligger både på grundforløbet og i skoleperioderne på hovedforløbet. Derfor er skoleperioderne også lidt længere på eux end på den normale erhvervsuddannelse.

 

Procesoperatør-fag

Som procesarbejder har du fag, hvor du lærer at betjene og overvåge produktionsanlæg og at sørge for, at produktionen kører, som den skal.

 

Du lærer at styre, regulere og overvåge avancerede produktionsanlæg og at lave analyser af kemiske og fysiske processer. Du lærer også at løse komplekse fejl og reparere og optimere anlæg i samarbejde med andre faggrupper.

 

Læs mere under erhvervsuddannelsen til procesoperatør.

 

Gymnasiale fag

Dansk A, engelsk B, matematik B, fysik B, kemi B, teknikfag B og informationsteknologi C

 

Du får mulighed for at vælge matematik eller engelsk på A-niveau.

 

Se hvilke videregående uddannelser denne linje giver adgang til på "Adgangskortet" på ug.dk. Du kan ændre på fag og niveauer i oversigten, så de passer til dine valg.

  

Praktik

På hovedforløbet skal du i praktik. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikvirksomhed, men skolen kan eventuelt hjælpe dig. Læs mere om praktik og se vores tips til praktiksøgning.

 

Uddannelsessted

NEXT Uddannelse København

Tuborgvej 177, Emdrup

2400 København NV

 

NEXT Uddannelse København

Rebslagervej 11

2400 København NV

 

Adgangskrav

For at kunne begynde på uddannelsen, skal du opfylde de generelle adgangskrav til erhvervsuddannelser. Se kravene og læs hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, skal alle elever overholde NEXTs ordensregler.
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Se også fakta-boksene.

Tilmeld dig

Se hvordan du bliver optaget og hvornår du kan starte på eux-procesoperatør

Tilmelding & startdatoer

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder