Eus - erhvervsuddannelse for studenter

KLAR TIL ERHVERVSLIVET PÅ 5 UGER

Mød Anna, der har valgt en eus

Står du med din studenterhue og brænder for at komme på arbejdsmarkedet i en fart? Så er eus - erhvervsuddannelse for studenter - måske noget for dig.

Eus retter sig mod en karriere inden for kontor, detail, handel eller event, som byder på mange forskellige spændende jobs.

Så har du en studentereksamen (stx, htx eller hf), kan du på bare 5 uger blive klar til at komme ud på arbejdsmarkedet som elev i private eller offentlige virksomheder. 

Undervejs i dit uddannelsesforløb har du mulighed for at søge en læreplads i udlandet. Det er bare at springe ud i det!

ADGANGSKRAV

Har du bestået hhx, kan du starte direkte på hovedforløbet

Du kan blive optaget på eus, hvis du har en bestået en studentereksamen (stx, htx, hf).

Har du bestået hhx, kan du starte direkte på hovedforløbet.

Uddannelsen tager kun 5 uger. Ca. 4 uger med undervisning og 1 eksamensuge.

Søg allerede nu på Optagelse.dk!


DIN ØKONOMI
Mens du går på 5-ugers forløbet, får du SU. Herefter får du elevløn af den virksomhed, hvor du arbejder.

Bliv klar til en læreplads på 5 uger

I løbet af de 5 uger, får du styr på teori og indsigt i grundfagene virksomhedsøkonomi og enten afsætning (detail/handel/event) eller erhvervsinformatik (kontor) og branchespecifikke fag.

Når du har gennemført de 5 uger, som afsluttes med 2 mundtlige eksamener, er du klar til at starte på en læreplads.

Undervejs giver vi dig også hjælp og sparring i forhold til at finde en læreplads. Det anbefales dog, at du starter med at søge en læreplads, inden de 5 uger starter, så du er klar til at fortsætte på hovedforløbet efter de 5 uger.

EUS Online

Du har mulighed for at tilmelde dig EUS online. 

Der er tale om et fuldtidsstudie, men da du er online studerende, betyder det, at du selv kan vælge, om du vil studere om dagen, om aften eller i weekenderne.

Det kan lade sig gøre, fordi alt undervisningsmaterialet ligger tilgængeligt online, ligesom der også vil være hjælp at hente hos forskellige undervisere, når behovet opstår.

Du kan forvente forskellige former for undervisning. Blandt andet skal du læse, løse opgaver og desuden også deltage i fremlæggelser - alt dette foregår naturligvis online.

Eksamen på EUS Online

Eksamen på EUS Online vil bestå af to dele:

  • Grundfagseksamen
  • Grundforløbsprøve

Ligesom undervisningen vil eksaminerne også foregå online.

Til eksaminer på EUS Online skal der være en tilsynsførende til stede hos den studerende for at sikre, at alt er, som det skal være. Det vil være den studerendes egen opgave at finde en tilsynsførende, og denne skal godkendes af uddannelsesinstitutionen.

Når du tager en eus, skal du vælge en uddannelsesretning. Dit valg står mellem kontor, detail, handel eller event.

Når du starter på dit eus-forløb, starter du på én af disse fire business-uddannelser.

Efter de 5 uger på eus er du klar til at starte på hovedforløbet. Dette forudsætter dog, at du har en læreplads i en virksomhed.

Antallet af skoleperioder på hovedforløbet varierer alt efter uddannelse og valg af specialer. Men fælles er, at det veksler mellem skole og læreplads, og som udgangspunkt varer hovedforløbet 2 år.

Læs mere om vores hovedforløb her.

  • +

    Kontor

    Som kontoruddannet arbejder du med administration, økonomi og kommunikation i både offentlige og private virksomheder.
    Du får den undervisning og praktiske erfaring, som gør dig til en vigtig brik i enhver virksomhed.
    Med en kontoruddannelse specialiserer du dig inden for enten private eller offentlige virksomheder og kan varetage forskellige administrative funktioner.

    Læs mere om uddannelsen

  • +

    Handel

    Med en handelsuddannelse, arbejder du med forskellige former for handel imellem virksomheder. Gennem uddannelsen lærer du at sælge, at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik, at indkøbe varer i passende mængder samt forhandling.

    En vigtig del af jobbet som handelsassistent eller indkøbsassistent er at skabe værdi for virksomheden ved at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud.

    Som færdiguddannet kan du få job i virksomheder, der handler med andre virksomheder (også kaldet business-to-business).  En del vælger også at blive sælgere, fx bilsælger, eller de starter deres egen virksomhed. Uddannelsen låser dig ikke fast.

    Som handelsuddannet kan du finde job i forskellige handelsvirksomheder, eller måske du har lyst til at starte som selvstændig? Nogle vælger også at læse videre til handelsøkonom eller logistikøkonom.

    Læs mere om uddannelsen

  • +

    Detail

    Drømmer du om at blive sales advisor, butikschef, selvstændig eller måske specialisere dig inden for digital handel?
    Så er detailhandelsuddannelse på NEXT et godt sted at starte.

    Med detailhandelsuddannelsen kan du finde job i fx butikker, supermarkeder og stormagasiner og her varetage forskellige salgs- og driftsmæssige funktioner. Og ikke mindst kan du blive super god til digital handel og drive webshops.

    Du arbejder primært med forskellige former for salg og service til kunder.
    Nogle vælger også at læse videre til fx designteknolog, handelsøkonom eller serviceøkonom.

    Læs mere om uddannelsen

  • +

    Event

    Som event- og projektkoordinator planlægger og koordinerer du større og mindre begivenheder som for eksempel kulturelle arrangementer, konferencer, koncerter, seminarer, møder og andre former for events og begivenheder.
    Sammen med dine kunder skaber du de rette oplevelser, og får det hele til at spille.

    Som færdiguddannet eventkoordinator kan du arbejde mange forskellige steder som fx på eventbureauer, kommuner, konferencecentre, museer, i storcentre, forlystelsesparker eller måske du vil være selvstændig?
    Nogle læser også videre til fx designteknolog, handelsøkonom, serviceøkonom eller leisure management.

    Læs mere om uddannelsen

  • +

    Skal jeg have en læreplads, inden jeg starter?

    Nej, men det er rigtig godt at have startet på at søge en læreplads inden opstart, da 5 ugers undervisningsforløb er meget kort tid ift. at finde en virksomhed at fortsætte i lære hos.

  • +

    Er det svært at finde en læreplads?

    Nej, ikke som udgangspunkt.

    Der er mange virksomheder, der ønsker elever inden for detail, handel og kontor (der er knap så mange event-virksomheder, så der skal man arbejde lidt mere på at finde en læreplads, men de er derude).

    Det kan tage lidt tid at finde den rette virksomhed, som føles som et godt match for både dig som elev og for virksomheden - så vi anbefaler varmt, at man starter med at lede i rigtig god tid.

    Et godt råd til at starte på: skriv et godt CV og en god målrettet ansøgning og send til virksomheden, og følg derefter op med et opkald til virksomheden.

    Vi giver flere gode råd og sparring i løbet af uddannelsen.

  • +

    Hvordan foregår undervisningen?

    Undervisningen foregår enten fysisk eller online via Teams, det kan variere fra hold til hold. Forvent, at undervisningen foregår alle hverdage i tidsrummet 8.30 – 14.45.

    Du vil undervejs skulle aflevere opgaver og lave præsentationer, så forvent at der er lektier udover selve undervisningstiden. Det er 5 intense, men super spændende uger.

  • +

    Hvad kan jeg blive med en EUS?

    Dit speciale afgør, hvad dine muligheder efter eus-forløbet er.

    Læser du Detail specialet, kan du fx gå i lære som salgsassistent i en butik eller arbejde med e-handel i en virksomhed.

    Læser du Handel specialet, kan du fx gå i lære som indkøbs- eller logistikassistent.

    Læser du Kontor specialet, kan du få en læreplads hos offentlige og private virksomheder.

    Er dit speciale Event, kan du blive eventkoordinator (projektkoordinator) enten i et eventbureau, i en større virksomhed, eller fx et kulturcenter.

  • +

    Hvor lang tid tager uddannelsen?

    5 uger. Ca. 4 uger med undervisning og 1 eksamensuge.

  • +

    Hvordan ansøger jeg?

    Du søger på www.optagelse.dk – giver det problemer så ring til vores uddannelsesvejledning på 33880300, de står altid klar til at hjælpe.

  • +

    Får jeg SU?

    Ja, du kan søge om SU under forløbet.
    Læs mere her

  • +

    Hvornår er der ansøgningsfrist?

    En uge før opstart. 

    Vi starter hold op adskillige gange om året. Vi skal have modtaget din ansøgning senest 1 uge før opstart, men meget gerne før.

Holdstart:

  • 22. januar 2024 EUS Online eller fysisk undervisning på Frederiksberg
  • 5. februar 2024 EUS Online
  • 19. februar 2024 EUS Online
  • 4. marts 2024 EUS Online
  • 11. marts 2024 fysisk undervisning på Frederiksberg
  • 18. marts 2024 EUS Online
  • 8. april 2024 EUS Online
  • 22. april 2024 EUS Online
  • 6. maj 2024 EUS Online
  • 27. maj 2024 EUS Online

Du kan blive optaget helt op til studiestart, så hold dig endelig ikke tilbage med at søge (eller kontakte os, hvis det driller med at få søgt på Optagelse.dk). 

Hvad gør jeg for at tilmelde mig?
Når du har besluttet dig, går du på Optagelse.dk, hvor du søger uddannelsen og uploader dit gymnasiale bevis.

Hvis du har brug for hjælp til Optagelse.dk, som kan være lidt bøvlet, så tag endelig fat i NEXT Uddannelsesrådgivning, som kan vejlede dig. Du fanger dem på 33 88 03 00.

Har du afsluttet en hhx?
Når du har gået på hhx og vil i gang med en eus (erhvervsuddannelse for studenter), skal du IKKE søge ind via Optagelse.dk.

Du skal nemlig starte direkte på hovedforløbet, hvilket kræver, at du har fundet en læreplads og har en uddannelsesaftale. Du skal derfor sende din uddannelsesaftale til uddannelsesaftale@nextkbh.dk, hvis du ønsker optagelse på uddannelsen. Derfra bliver din ansøgning behandlet.

MULIGHED FOR HURTIGERE UDDANNELSESFORLØB

Er du over 25 år?

Hvis du er over 25 år, så skal du sammen med en studievejleder udarbejde en kompetencevurdering, hvor I finder ud af, hvilke fag du skal gennemføre. Det er nemlig meget muligt, at du kan få merit for nogle fag, alt efter din erhvervserfaring m.m.

Hvis det er tilfældet, kan dit uddannelsesforløb afkortes, så du endnu hurtigere står med et uddannelsesbevis i hånden og kan komme i gang med drømmejobbet. 

KONTAKT OS

Har du spørgsmål? Kontakt studievejleder Bente Skov på bens@nextkbh.dk