Trafikassistent

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

- Vil du yde god service i en travl lufthavn?

Som trafikassistent for SAS i Københavns Lufthavn servicerer du de rejsende og sørger for, at flyene kommer af sted til tiden med de rigtige passagerer ombord.

 

Elev på trafikassistent-uddannelsen hos SAS

 

På uddannelsen lærer du om de mange opgaver som Passenger Service Coordinator hos SAS. Du lærer blandt andet om at servicere og informere de rejsende ved check-in og boarding, om at kontrollere deres identitet, og om at tage dig af klager, forsinkelser og bagage-eftersøgning.

 

Som færdiguddannet kan du typisk få job hos SAS Ground Handling Denmark i Københavns Lufthavn eller i andre lufthavne.


Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og er fælles med handelsuddannelsen. Grundforløb 2 varer max 20 uger afhængig af din alder og baggrund. Er du student, kan du også tage et intensivt grundforløb på kun 5-10 uger. Læs mere.

 

Hovedforløbet varer 2 ½ år og veksler mellem skoleophold og praktik hos SAS.

 

I praktikken prøver du de mange typer opgaver. Blandt andet hjælper du børn, der rejser alene. Du tager dig af klager. Du betjener og id-tjekker de rejsende ved check-in og boarding. Og du informerer og hjælper, når bagage bliver væk, eller der opstår forsinkelser eller andre uforudsete problemer.

 

I skoleperioderne har du forskellige lufthavnskurser og lærer om sprog, kommunikation, service og international kulturforståelse, it, personlig fremtræden med mere.


Uddannelsesmiljø

Din arbejdsdag i lufthavnen foregår i en international og dynamisk atmosfære, hvor det er vigtigt, at du kan holde hovedet koldt og være serviceminded selvom der er travlt.

 

I skoleperioderne vil du opleve det særlige miljø på NEXT. For eksempel har vi i Taastrup et voksent uddannelsesmiljø, der er forbeholdt elever på 20 år eller derover.


Uddannelsessted

Praktikken vil normalt foregå i Københavns Lufthavn i Kastrup, mens skoleperioderne foregår i SAS' uddannelsesafdeling samt på NEXT i Ballerup. Grundforløbet kan tages flere steder:

 

NEXT Uddannelse København

Baltorpvej 20A

2750 Ballerup

 

NEXT Uddannelse København

Vejlebrovej 45

2635 Ishøj

 

NEXT Uddannelse København

Skagensgade 3

2630 Taastrup

 

Adgangskrav

For at starte på hovedforløbet hos SAS skal du have gennemført grundforløbet rettet mod handelsuddannelsen eller tilsvarende uddannelse/supplering og derudover:

  • Fremvise straffeattest.
  • Have kørekort til personbil.
  • Have gode sprogkundskaber. Du skal især være god til engelsk og kunne forstå de skandinaviske sprog.

 

For at kunne begynde på uddannelsen, skal du opfylde de generelle adgangskrav til erhvervsuddannelser. Se kravene og læs hvordan du kommer i gang med grundforløbet under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Bemærk, at hovedforløbet IKKE kan tilmeldes som beskrevet via ovenstående link. Du skal søge om elevplads direkte hos SAS, hvor du også kan læse om ansøgningsfrist og startdato.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


På hovedforløbet får du elevløn, både i skole- og praktikperioder. Startlønnen er ca. 13.800 kr.

 

Mere information


Tilmeld dig

På denne uddannelse skal du søge elevplads direkte hos SAS. Her finder du også oplysninger om ansøgningsfrist og opstartsdato.

Læs mere hos SAS

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder