Om eud

En erhvervsuddannelse er en faglig uddannelse, hvor du lærer et fag eller håndværk, som retter sig mod et bestemt job. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og praktikperioder i en virksomhed.

 

 

Varighed

Uddannelserne varer mellem 1 ½ og 5 ½ år, men det typiske er 4 år.

 

Grundforløb og hovedforløb

Erhvervsuddannelser består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og er opdelt i to dele, grundforløbets 1. del (GF1) og grundforløbets 2. del (GF), som hver varer 20 uger (½ skoleår). Hvor langt dit grundforløb varer afhænger din alder og baggrund.

 

Efter grundforløbet følger hovedforløbet, som består af praktikperioder i en virksomhed og skoleperioder. Har du ikke fundet en praktikplads kan praktikken på nogle uddannelser foregå som skolepraktik (skp) på skolens praktikcenter. Læs mere om praktik.

 

På skolen lærer du teorien og i praktikken lære du at bruge det teoretiske i praksis. Du afslutter hovedforløbet med en svendeprøve eller en fagprøve.

 

Indgange

Starten på en erhvervsuddannelse afhænger af din alder og baggrund.

  • Direkte fra 9/10.klasse: Går du i gang samme år du afslutter folkeskolen starter du på grundforløbets 1. del (GF1).
  • Under 25: Er der gået mere et år efter at du er gået ud af folkeskolen, og er du under 25 år starter du på grundforløbets 2. del (GF2).
  • Over 25: Er du over 25 år, er der særligt tilrettelagte forløb, der kaldes erhvervsuddannelse for voksne. Forløbet bygger videre på den uddannelse og den erfaring, du har i forvejen.

 

Læs mere om indgange til en erhvervsuddannelse.

 

Adgangskrav

For at kunne begynde på en erhvervsuddannelse, skal du have afsluttet 9. klasse eller tilsvarende. Desuden skal du have prøvekarakteren 2 i dansk og matematik fra folkeskolen. 

 

Opfylder du ikke karakterkravet, kan du komme til optagelsesprøve i dansk og/eller matematik + deltage i en samtale. Læs mere om prøve og samtale.

 

Hvis du har en uddannelsesaftale med en virksomhed (praktikplads), opfylder du umiddelbart adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Du skal dog stadig have afsluttet 9. klasse eller tilsvarende.


Brug for hjælp?

Kontakt vores Karrierecenter, de sidder klar til at hjælpe på

tlf.: 33 88 03 00 eller

info@nextkbh.dk 

Klar til start?

Læs hvordan du tilmelder dig og hvornår du kan starte.

Tilmelding og startdatoer

Skoleferie 2017/18

  • Efterårsferie: Uge 42
  • Juleferie: Uge 52
  • Vinterferie: Uge 7
  • Påskeferie: 29/3 - 2/4
  • Kristi Himmelfarts: 10. maj
  • Sommerferie: Uge 26, 27, 28, 29, 30, 31 og 32