Kosmetiker

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål, eller kom til åbent hus den 21. november.

 

- Skab skønhed og velvære

Kosmetikere arbejder med hudpleje, skønhed og wellness. Når du som kosmetiker behandler kunder, handler det om at få dem til at føle sig trygge og godt tilpas.

 

Elever på uddannelsen til kosmetiker

 

På uddannelsen lærer du blandt andet om hud-analyse, manicure, pedicure, hårfjerning, makeup, massage samt stil og ernæring.

 

Som færdiguddannet arbejder du typisk i skønhedsklinikker, wellness-centre, parfumerier, kosmetikfirmaer eller i egen salon. Nogle får arbejde i forbindelse med tv- og filmproduktioner eller ved modeshows.


Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, grundforløb 2 og et hovedforløb. Grundforløbet 1 er for elever som kommer direkte fra folkeskolen eller har afsluttet folkeskolen inden for de sidste 14 måneder. Grundforløb 2 foregår på skolen og varer max 20 uger afhængig af din alder og baggrund. Læs mere.

 

Hovedforløbet varer to år og veksler mellem skoleophold og praktik, og afsluttes med en svendeprøve.

 

På skolen har du blandt andet fag som kemi, mikrobiologi, anatomi og fysiologi. Her lærer du for eksempel om effekten af forskellige cremer og makeup, samt hvordan kroppen fungerer, så du kan vejlede kunderne om sundhed og skabe velvære.


På uddannelsen er du kreativ og arbejder praktisk, men du skal også være forberedt på meget teoretisk undervisning. Du er nødt til selv at have et godt helbred, da faget kan være hårdt for ryg og ben. Din hud må heller ikke være for sart, da du ofte kommer i kontakt med forskellige kemiske produkter.


Uddannelsesmiljø

Man bliver kun en dygtig kosmetiker, hvis man øver sig igen og igen. For det meste vil du komme til at arbejde med levende modeller. Det foregår side om side med de andre elever i skolens klinikker og spa- og wellnessområder.


Lærerne er hele tiden til stede og instruerer og rådgiver. Det er vigtigt at skabe tillid mellem klient og behandler for at opnå det perfekte resultat. Derfor er der stille og roligt når der behandles, så der skabes en intim og tryg stemning.


Skolens lærere har selv arbejdet som kosmetikere, og de stiller store krav til eleverne. De skal være grundige, kunne vejlede kunden, og lave en behandling eller lægge en make-up, der passer til kunden.


Uddannelsessted

NEXT Uddannelse København

Frisørskolen

Glentevej 61

2400 København NV


Adgangskrav

Du skal have en uddannelsesaftale med et praktiksted for at blive optaget altid sikker på at blive optaget. Læs tips til praktiksøgning.

 

Se de generelle adgangskrav og hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, skal alle elever overholde NEXTs ordensregler.
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Skolekalender 2016-2017 (pdf - 252 kb)
  • Se også fakta-boksene.

 

Efteruddannelse

Se vores mange spændende kurser her


Tilmeld dig

Se hvordan du bliver optaget og hvornår du kan starte på uddannelsen til kosmetiker

 

Tilmelding & startdatoer

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder

Også som eux

Du kan vælge at tage uddannelsen som eux, hvor du både bliver faglært og får studiekompetence til videregående uddannelser.

Læs om eux-kosmetiker

Eleverne siger

Hør eleverne fortælle om, hvordan det er at gå på uddannelsen.

Se video

Mød Nadja som er i gang med kosmetikeruddannelsen

Kosmetisk behandling

Du kan få en billig kosmetisk behandling af vores elever:

Bliv model