Fitnessinstruktør

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

- En uddannelse med puls

Som fitnessinstruktør hjælper du andre med at komme i fysisk form, træne kroppen og spise/leve sundt. 

 

Elever på uddannelsen til fitnessinstruktør

 

På uddannelsen lærer du at træne korrekt, men du har også teoretiske fag som f.eks. anatomi, instruktionsteknikker, styrke- og konditionstræning. Derudover har du fag som virksomhedsøkonomi og afsætning.

 

Fitnessinstruktører arbejder typisk i fitness- og motionscentre, ofte på deltid. De, der arbejder fuldtid, arbejder ofte også med administration og virksomhedsdrift.

 

Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, grundforløb 2 og et hovedforløb. Grundforløbet 1 er for elever som kommer direkte fra folkeskolen eller har afsluttet folkeskolen inden for de sidste 14 måneder. Grundforløb 2 foregår på skolen og varer max 20 uger afhængig af din alder og baggrund. Læs mere.

 

Hovedforløbet varer 1 år og veksler mellem praktik i et fitnesscenter og skoleophold.


Vær indstillet på, at du skal læse en del. Med teorien på plads lærer du, hvordan du bruger den i praksis. De teoretiske fag, f.eks. anatomi/fysiologi og ernæring, foregår på skolen, mens den praktiske træning foregår i et nærliggende træningscenter.


Som færdiguddannet kan du arbejde som fitnessinstruktør, personlig træner, holdinstruktør, kostvejleder og leder af et fitnesscenter. Du vil få tæt kontakt med kunderne både som træner og i arbejdet i receptionen, det er derfor vigtigt, at du udstråler sundhed.


Uddannelsesmiljø

Uddannelsen har statens blå stempel i modsætning til de mange private udbydere, der mod betaling tilbyder fitnessinstruktør-kurser. Den rigtige uddannelse er din, kundernes og fitnessbranchens garanti for kompetent og professionel instruktion, vejledning og service.


Underviserne har videregående uddannelser som f.eks. fysioterapeut eller bachelor i ernæring og sundhed. Alle har praktisk erfaring fra fitnessbranchen, hvor de har arbejdet som f.eks. personlige trænere, kostvejledere eller centerledere. Lærerne brænder for faget, de har nemlig selv været med til at udvikle den relativt nye uddannelse.

 

Fitnessinstruktører er energiske, aktive, åbne og udadvendte mennesker, der er optaget af sundhed. Det mærker man med det samme, man går ind ad døren. Som elev skal du kunne tåle, at der bliver kigget på dig og din træning.


Uddannelsessted

NEXT Uddannelse København

Frisørskolen

Glentevej 61

2400 København NV


Adgangskrav

Uddannelsen har begrænsede pladser. Er der flere ansøgere, end der er plads til, udvælger vi de bedst egnede og mest motiverede blandt ansøgerne. For at blive optaget, skal du derfor skrive en motiveret ansøgning, og du kan blive indkaldt til en samtale.

 

NB: Har du allerede en uddannelsesaftale med et praktiksted, er du dog altid sikker på at blive optaget, og du skal derfor ikke skrive en motiveret ansøgning. Læs tips til praktiksøgning.

 

Se de generelle adgangskrav og hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, har skolerne nogle ordensregler: Studie- og ordensregler
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Se også fakta-boksene.

 

Efteruddannelse

Se vores mange spændende kurser her


Tilmeld dig

Se hvordan du bliver optaget og hvornår du kan starte på uddannelsen til fitnessinstruktør

Tilmelding & startdatoer

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder

Mød Amanda som er i gang med fitnessinstruktør uddannelsen

Eleverne siger

Hør eleverne fortælle om, hvordan det er at gå på fitnessinstruktør-uddannelsen.

Se video

Godkendt uddannelse

Uddannelsen er gratis og godkendt af staten, i modsætning til mange andre fitnessinstruktør-uddannelser.