Stx

- En uddannelse, der kan bruges til alt

Hvis du interesserer dig for naturvidenskab, samfundsforhold, historie, kommunikation, sprog eller kultur og samtidig gerne vil dyrke dine kreative sider inden for musik, billedkunst, idræt eller film og medier, så er stx det rigtige valg for dig.

 

Fagligt og socialt engagement

Det er vores mål, at du bliver fagligt dygtig igennem din gymnasietid, samtidig med, at du bliver et mere modent og helt menneske. Vi tror på, at det er vigtigt, at du ikke kun specialiserer dig i nogle få fag, men får indblik i mange, for livet er mangfoldigt. Når du går på Sydkysten Gymnasium, forventer vi, at du er engageret både i undervisningen og i det sociale liv på skolen. Til gengæld kan vi love dig, at tre år hos os med sikkerhed vil betyde en stor personlig udvikling for dig.

 

En skole med traditioner

Sydkysten Gymnasium i Ishøj har ca. 380 elever, og der kommer flere til hvert år. Vi har forholdsvis små klasser. Det betyder, at alle har mulighed for at få sagt noget i timerne, og at lærerne har tid til at hjælpe dig. Vi kender alle sammen hinanden på tværs af klasserne – det giver et godt sammenhold. Vi har desuden en masse traditioner såsom musical og fester.

 

Et lille gymnasium på en stor skole

Vi deler hus med både hhx og htx, så i alt er vi ca. 1100 elever under samme tag. Det er klart, at vi synes stx’erne er de sjoveste og klogeste. Det er hos os, de dygtige musikelever går, og det er også os, dersætter gang i tingene med f.eks. musicals.

 

Hos os kan du fortsætte med at gå i skole med dine gamle venner, hvis de f.eks. går på hhx eller htx, for I kan bare mødes i frikvartererne eller til fredagsbar.

 

Moderne laboratorier og musikstudie

Hvad enten du er interesseret i naturvidenskab eller musik, kommer din undervisning til at foregå i helt nyindrettede, moderne lokaler. Vi har fysik-, kemi- og biologilaboratorier og et nyt musiklokale, der ligger lige ved siden af vores musikstudie.

 

Kunstgymnasium

På Sydkysten Gymnasium er billedkunst et meget synligt fag, og vi har et tæt samarbejde med kunstmuseet Arken. Hvis du er særligt interesseret og talentfuld inden for idært, kunst eller musik, har Sydkysten Gymnasium nogle særlige tilbud til dig. De hedder Elitesport, BGK (Billedkunstnerisk Grundudddannelse) og MGK (Musikalsk Grunduddannelse). Læs om mulighederne under Særlige forløb.

 

Venner for livet

På Sydkysten Gymnasium vil du komme til at møde alle typer mennesker: De flittige, festaberne, de aktive og engagerede, sportseleverne, de målrettede og dem, der ikke helt ved, hvad de vil bagefter. Der er plads til alle, og det er det, der gør det sjovt at gå i skole. Det er umuligt at holde sig for sig selv – her får du venner for livet.

 

Elevråd, udvalg og Operation dagsværk

På Sydkysten Gymnasium bliver du opfordret til at blande dig i, hvordan din skole skal være. Derfor er mange med i f.eks. elevrådet, festudvalg eller Operation dagsværk-gruppen. Det er når man gør noget sammen, man for alvor lærer hinanden at kende.

 

Fester, fredagscafe og andre traditioner

Sammen med hhx’erne og htx’erne holder vi fredagscafeer en gang om måneden. Vi holder også nogle fester sammen med dem, og der er gang i den med 1100 unge i huset. Men vi har også vores helt egne fester og traditioner.


Vil du gå på stx?

Læs om optagelse

Stx for en dag

Stx-temadage for 8.-9. klasse:

Hent pdf