Htx

- Det naturvidenskabelige valg

Hvis du interesserer dig for teknologi, naturvidenskab, kreativitet og innovation, så er htx det helt rigtige valg. Sydkysten Gymnasium i Ishøj er et nyt gymnasium med moderne laboratorier og værksteder, hvor vi glæder os til at byde dig velkommen som htx-elev.

 

Små klasser giver mere tid til dig

På htx er vi ca. 30 undervisere og 300 elever. Vi har typisk fire klasser pr. årgang med 22-24 elever i hver, hvilket betyder, at lærerne har tid til at hjælpe dig, når du får brug for det. Her kender vi alle hinanden på tværs af klasserne - Det giver et godt sammenhold.

 

Ambitioner og udvikling

På Sydkysten Gymnasium er vi ambitiøse og prioriterer, at du bliver fagligt dygtig og samtidig udvikler dig personligt. Vi synes, det skal være sjovt at gå i skole. Det stiller krav til dig. Du skal være parat til at give den en skalle i timerne og med dine lektier. Dit gode humør skal være med til at skabe hyggelig stemning.

 

Vi er os selv – sammen med de andre

Vi deler hus med både stx og hhx, så sammenlagt er vi ca. 1100 elever. Vi er selvfølgelige stolte af at være htx’ere og synes, vi går på den fedeste uddannelse. Når du vælger at gå på htx på Sydkysten Gymnasium, kan du fortsætte med at gå i skole med dine gamle venner, selvom de måske hellere vil gå på hhx eller stx.

 

Også andet end undervisning

Htx på Sydkysten Gymnasium er meget mere end undervisning og lektier. Her kan du finde venner for livet. Det lægger vi vægt på, at der er plads til. Vi har en god fordeling af drenge og piger blandt eleverne, så det hele ikke enten ender i nørdesnak eller pigefnidder.

 

Du kommer til at lære de andre rigtig godt at kende på intro- og studieture og ikke mindst til vores fester. Fredagscafeerne og nogle af festerne holder vi sammen med de andre, og med 1100 unge i huset er der gode muligheder for at finde nye venner eller måske en kæreste. Men nogle fester holder vi for os selv f.eks. udtræksfest (som lærerne arrangerer).

 

Traditionen tro skal 2.g'erne arrangere en julefrokost, der bliver afholdt som en gallafest. Til den fest kommer pigerne i deres flotte kjoler og drengene i jakkesæt eller smoking. Vi har også tradition for at holde LAN-maraton: 48 timer, hvor der bliver spillet på livet løs.

 

Fredagscafé

Den første fredag i hver måned er der fredagscafe for hele skolen. Når folk får fri, kommer de ned i cafeen lidt efter lidt og køber en øl eller flere. En gang imellem har vi et tema, f.eks. Halloween. Vi har også haft lejet et karaokeanlæg, og nogle gange kommer der også et band og spiller. Det er superhyggeligt at sidde efter skoletid og snakke med de andre.

 

Elevrådet

I løbet af året mødes vi mindst en gang om måneden til et elevrådsmøde. På mødet taler vi om, hvordan det går i de forskellige elevrådsudvalg, og hvilke aktiviteter der skal arrangeres. Vi evaluerer også de afviklede arrangementer.


Vil du gå på htx?

Læs om optagelse