Elever og virksomheder smedet sammen

Praktikcenteret i Herlev dannede rammen om stævnemøde mellem elever og virksomheder

24. marts 2017

Vi skal have flere faglærte. Sådan lyder budskabet ofte fra blandt andre politikere og de store interesseorganisationer inden for især industri og byggeri.

 

Ikke desto mindre er det ikke alle elever på erhvervsuddannelserne, der kan finde en virksomhed at komme i praktik i.

 

Men det skal der gøres noget ved, og derfor var Dansk Industri, NEXT og brancheforeningerne inden for smedefaget, industriteknikerfaget og værktøjsmagerfaget gået sammen om et såkaldt speeddating-arrangement mellem elever og virksomheder i netop de fag.

 

Omkring 50 elever og 20 virksomheder var mødt frem til arrangementet, der blev afholdt torsdag 23. marts på NEXTs praktikcenter i Herlev.

 

Først var der oplæg og taler fra Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), smedemester Steen Carmel og NEXT-direktør Ole Heinager, som alle forsøgte at sætte perspektiv på arrangementet på hver deres måde. Derefter fulgte speeddatingen.

 

-  Værkstedet summede af gode samtaler og dialog hen over bordene. Der blev skabt netværk og relevante aftaler som skal følges op, og jeg er sikker på, at arrangementet har banet vejen og vil ende ud i konkrete uddannelsesaftaler, forklarer Kirsten Bille, der er praktiksekretariatsleder i NEXT - Uddannelse København.

 

Alt i alt en succes. Nu vil tiden så vise, om der også kommer andet en gode snakke ud af det.