Om AMU-kurser

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelse og er kompetencegivende efteruddannelse, primært for faglærte og ufaglærte - både ansatte, selvstændige og ledige. Bliv dygtigere til dit fag - find et kursus der passer til dine behov.

 

AMU-kurserne er sammensat med et fast indhold, der giver dig en anerkendt kompetence eller et certifikat. De kan foregå på flere måder, for eksempel

  • heltidsundervisning
  • deltidsundervisning
  • opsplittet undervisning
  • fjernundervisning

 

Undervisningen er typisk en kombination af teori og praktiske øvelser. Underviserne er faglærere, som alle har erfaring fra den branche, de underviser inden for. Når du har gennemført et kursus, får du et kursusbevis, ved nogle kurser får du et certifikat.

 

Adgangskrav

AMU er for alle med fast bopæl eller arbejde i Danmark. Ansøgere med dansk som andetsprog skal have så gode danskkundskaber, at de kan følge undervisningen på dansk. Der kan være særlige adgangskrav på de enkelte kurser, for eksempel certifikatkurser.

 

Find et kursus

Den hurtigste måde at finde et kursus på er at bruge søgefunktionen. Du kan også klikke dig frem via kursusoversigten, hvor alle kursustilbuddene er samlet.

 

Har du brug for hjælp til at finde et kursus? Så ring til kursuscenteret på 33 88 09 00

 

Har du eller din virksomhed specifikke ønsker om kurser, sammensætter vi et undervisningsforløb, så undervisningstidspunkt, indhold og form passer til behovet. Læs mere om skræddersyede kurser.

 

Kursusbevis

NEXT udsteder et bevis for, at du har gennemført et AMU-kursus, og det sker efter Undervisningsministeriets regler. Beviset indeholder en oversigt over de uddannelsesmål, der indgår i kurset.

 

Kedelpassercertifikat 

Når du skal ansøge om nyt kedelpassercertifikat, eller du skal have en recertificering af dit eksisterende certifikat, skal du udfylde et ansøgningsskema. Det er gratis at få udstedt et certifikat.

Ansøgningsskema til kedelpassercertifikat (docx - 24 kb)

   

Kursisternes mening

NEXTs målsætning er at udvikle kvaliteten af indholdet og udbuddet af vores efteruddannelser. Derfor måler vi årligt kursisternes tilfredshed med undervisningen. Se resultaterne

 

Læs mere om efteruddannelse

Hvis du vil læse noget generelt om muligheder for efteruddannelse i Danmark, kan du læse mere her:

  • EfterUddannelse.dk, en landsdækkende tilmeldings- og ansøgningsportal for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, herunder AMU-kurser.
  • Uddannelsesguiden.dk, Undervisningsministeriets hjemmeside om alt, hvad der handler om uddannelse, job og arbejdsmarked.
  • Borger.dk, en samlet digital indgang til hele den offentlige sektor 

Betaling og framelding

Se hvad det koster at deltage i et AMU-kursus og læs reglerne i forbindelse med at framelde eller udeblive.

Se takster og regler