Opbygning

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

Ligesom på almindelige erhvervsuddannelser, består eux af et grundforløb og et hovedforløb, som veksler mellem virksomhedspraktik og skoleundervisning. På eux har du derudover gymnasiefag som en del af skoleundervisningen.

 

 

Grundforløb

GF1

Er det under et år siden, at du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 1 (GF1). Her går du på et fælles eux-spor, hvor du vælger en af disse bredt introducerende fagretninger:

  • Eux - beauty & fashion
  • Eux - bæredygtig teknologi
  • Eux - fremtidens byggeri og miljø
  • Eux - industriel produktion og design
  • Eux - velfærd

Læs mere om fagretningerne under erhvervsuddannelser

 

GF1 varer et halvt år (20 uger). Derefter fortsætter du på grundforløb 2:

 

GF2

Er det mere end et år siden, at du gik ud af folkeskolen, eller er du færdig med GF1, skal du på grundforløb 2 (GF2). Her er undervisningen fokuseret på det specifikke fag eller håndværk, du skal udlæres i på hovedforløbet. GF2 varer også et halvt år (20 uger).

 

Gymnasiefag

På grundforløb 1 og 2 har du en række gymnasiale fag. På GF1 har du dansk, engelsk og samfundsfag på C-niveau. På GF2 afhænger fagene af den uddannelse, du vælger.

 

De gymnasiale fag på både GF1 og GF2 skal være gennemført før du kan fortsætte. Hvis du ikke har haft GF1, men er startet direkte på GF2, skal du derfor også tage GF1-gymnasiefagene, medmindre du har merit for dem. Du kan tage fagene samtidig med at du går på GF2.

 

Efter grundforløbet har du også gymnasiefag, men det er forskelligt hvornår du har dem. På de merkantile uddannelser er de samlet i et 1-årigt forløb mellem grundforløbet og hovedforløbet. På de andre uddannelser ligger de i skoleperioderne på hovedforløbet. Det kan du læse om på de enkelte uddannelser.

 

Hovedforløbet

Der er typisk fire skoleperioder og fire praktikperioder på hovedforløbet. Skoleundervisningen foregår i værksteder, moderne multi-lokaler og i traditionelle klasseværelser. I praktikperioderne er du i lære i en virksomhed eller i skolepraktik indtil du finder en praktikvirksomhed. Du kan læse mere om praktik under erhvervsuddannelser.

 

Uddannelsesgaranti

Der er uddannelsesgaranti på vores eux-uddannelser. Det betyder, at du ikke behøver have en uddannelsesaftale (praktikplads) efter GF2 for at komme videre på hovedforløbet. På enkelte eux-uddannelser er der dog adgangsbegrænsning. Læs mere under Tilmelding & startdatoer


Grafisk illustration

Du kan se en grafisk illustration af, hvordan en eux-uddannelse er opbygget efter august 2015. 

Se grafisk illustration

Adgangskrav

For at blive optaget på eux skal du have afsluttet 9. eller 10. klasse med mindst karakteren 02 i dansk og matematik.

 

Videreuddannelse

Tjek hvilke specifikke adgangskrav (krav til bestemte fag på bestemte niveauer), der er på de forskellige videregående uddannelser, når du vælger valgfag på A-niveau på eux.

 

På ug.dk's "Adgangskortet" kan du se, hvilke videregående uddannelser de forskellige fagkombinationer på eux giver adgang til.

Adgangskortet