Eux-smed

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

En smed arbejder med forskellige slags metaller, som formes og bearbejdes både ved håndkraft og med computerstyrerede maskiner.

 Elever på uddannelsen til smed


På smedeuddannelsen får du en grundlæggende viden om, hvordan du udvælger det rette metal og bearbejder det efter de nyeste teknikker. Det meste arbejde foregår på maskine, men du lærer stadig at bruge hammer og esse.

 

Når du tager uddannelsen som eux, får du samtidig nogle gymnasiale fag, som giver dig generel studiekompetence til at læse på en videregående uddannelse.


På NEXT kan du blive bearbejdningssmed, som skærer, klipper og bukker metal, og laver enkle svejseopgaver. Du kan også blive svejser, som udfører mere specielle svejseopgaver, tilskærer metal og laver alle former for sammenføjninger. 

 

Som færdiguddannet eux-smed kan du vælge at læse videre på en erhvervsakademi-, professionsbachelor- eller universitetsuddannelse.

 

Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 eller 40 uger afhængig af din alder og baggrund. Læs mere.

 

Hovedforløbet veksler mellem praktik og skoleophold, og afsluttes med en svendeprøve efter ca. 4 år.

 

De gymnasiale fag ligger både på grundforløbet og i skoleperioderne på hovedforløbet. Derfor er skoleperioderne også lidt længere på eux end på den normale smed-uddannelse.

 

Smedefag 

Du lærer om forskellige slags metaller og hvordan de kan formes og bearbejdes både ved håndkraft og med maskiner. 

Læs mere under erhvervsuddannelsen til smed.

 

Gymnasiale fag

De studiekompetencegivende fag er blandt andet dansk A, teknikfag A, matematik B, engelsk B, fysik B og kemi C.

 

Praktik

På hovedforløbet skal du i praktik. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikvirksomhed, men skolen kan eventuelt hjælpe dig. Læs mere om praktik under erhvervsuddannelser og se vores tips til praktiksøgning.


Uddannelsesmiljø

På smedeuddannelsen arbejder du hårdt og undgår ikke at få beskidte hænder. Til gengæld får du en uddannelse med gode karrieremuligheder.


Værkstedet på uddannelsen har samme udstyr og standard som hos store virksomheder. Du vil opleve at blive en del af et stærkt fagligt og socialt studiemiljø, hvor døren ind til undervisernes kontor altid står åben.

 

Der vil være studieture til udlandet, fester, fredagscafeer og mange andre sociale aktiviteter på tværs af eux-uddannelserne på NEXT.


Uddannelsessted

NEXT Uddannelse København

Vejlebrovej 45

2635 Ishøj

 

NEXT Uddannelse København

Rebslagervej 11

2400 København NV

 

Adgangskrav

For at kunne begynde på uddannelsen, skal du opfylde de generelle adgangskrav til erhvervsuddannelser. Se kravene og læs hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, skal alle elever overholde NEXTs ordensregler.
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Se også fakta-boksene.

Tilmeld dig

Se hvordan du bliver optaget og hvornår du kan starte på eux-smed

Tilmelding & startdatoer

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder