Eux-kosmetiker

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

Eux-kosmetiker er dig, der er målrettet, glad for at læse og ønsker mulighed for både at arbejde inden for kosmetikerbranchen og for at studere videre.

 

På uddannelsen lærer du blandt andet om hud-analyse, manicure, pedicure, hårfjerning, makeup, massage samt stil og ernæring.

 

Når du tager uddannelsen som eux, får du samtidig nogle gymnasiale fag, som giver dig generel studiekompetence til at læse på en videregående uddannelse.

 

Som færdiguddannet arbejder du typisk i skønhedsklinikker, wellness-centre, parfumerier, kosmetikfirmaer eller i egen salon. Nogle får arbejde i forbindelse med tv- og filmproduktioner eller ved modeshows.

 

Du kan også vælge at læse videre på en erhvervsakademi-, professionsbachelor- eller universitetsuddannelse.

 

Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 eller 40 uger afhængig af din alder og baggrund. Læs mere.

 

Hovedforløbet varer cirka 3 år og en måned. Det veksler mellem praktik og skoleophold, og afsluttes med en svendeprøve.

 

De gymnasiale fag ligger både på grundforløbet og i skoleperioderne på hovedforløbet. Derfor er skoleperioderne også lidt længere på eux end på den normale erhvervsuddannelse.

 

Kosmetiker-fag

Du har blandt andet fag som kemi, mikrobiologi, anatomi og fysiologi. Læs mere under erhvervsuddannelsen til kosmetiker.

 

Gymnasiale fag

Grundforløb 1: Dansk C, engelsk C, samfundsfag C

 

Grundforløb 2: Matematik C, design C, afsætning C

 

Hovedforløb: Dansk A, engelsk B, erhvervsøkonomi C, design B, afsætning B, kemi C, psykologi B. Derudover et tvungent valgfag enten organisation C eller it/kommunikation C samt et fag på højere niveau enten kemi B eller matematik B.

  

Praktik

På hovedforløbet skal du i praktik. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikvirksomhed, men skolen kan eventuelt hjælpe dig. Læs mere om praktik og se vores tips til praktiksøgning.

 

Uddannelsessted

NEXT Uddannelse København

Glentevej 61

2400 København NV

 

NEXT Uddannelse København

Rebslagervej 11

2400 København NV

 

Adgangskrav

For at kunne begynde på uddannelsen, skal du opfylde de generelle adgangskrav til erhvervsuddannelser. Se kravene og læs hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, skal alle elever overholde NEXTs ordensregler.
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Se også fakta-boksene.

Tilmeld dig

Se hvordan du bliver optaget og hvornår du kan starte på eux-kosmetiker

Tilmelding & startdatoer

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder