Tandklinik-assistent

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

- Tandlægens højre hånd

En tandklinikassistent servicerer patienter i tandklinikken og assisterer tandlægen.

 

Tandklinikassistent-uddannelsen


På uddannelsen lærer du for eksempel at sterilisere instrumenter og klargøre materialer til fyldning og aftryk. Du lærer også hvordan man bedst plejer sine tænder og hvordan du videreformidler den viden.

 

Som tandklinikassistent er du ikke kun tandlægens højre hånd. Du skal også indkalde patienter til behandling, skrive patientjournaler, udskrive regninger og bestille materialer til klinikken. Tandklinikassistenter arbejder på private eller kommunale tandklinikker.


Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 eller 40 uger afhængig af din alder og baggrund. Læs mere.

 

Hovedforløbet varer 2 år og 6 måneder og veksler mellem skoleophold og praktik. NEXT tilbyder ikke hovedforløbet, men grundforløbet gør dig fagligt klar til at fortsætte på hovedforløbet, som foregår på Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere.

 

Mesterlære

Du har mulighed for at tage uddannelsen som mesterlære, hvor meget af undervisningen på grundforløbet erstattes med praktisk oplæring i din praktikvirksomhed. Læs om mesterlære på ug.dk.


Uddannelsesmiljø

Undervisningen bliver tilpasset efter individuelle behov og evner, så du bliver fagligt og personligt klar til at gennemføre hovedforløbet. Vi sætter en ære i at skabe et trygt og hyggeligt undervisningsmiljø.


På uddannelsen har vi opbygget en tandklinik med alle moderne faciliteter. Derfor vil du opleve en virkelighedsnær undervisning, hvor du arbejder som assistent på samme måde som på en "rigtig" klinik.

 

Uddannelsessted

NEXT Uddannelse København

Vejlebrovej 45

 2635 Ishøj


Adgangskrav

For at kunne begynde på uddannelsen, skal du opfylde de generelle adgangskrav til erhvervsuddannelser. Se kravene og læs hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, skal alle elever overholde NEXTs ordensregler.
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Se også fakta-boksene.

Tilmeld dig

Se hvordan du bliver optaget og hvornår du kan starte på uddannelsen til tandklinik-assistent

Tilmelding & startdatoer

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder