Svømmebads-assistent

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

- Livredning og god service

Et svømmebad har ikke kun brug forlivreddere, men for blæksprutter, der kan mere end bare være livredder. Med en uddannelse som svømmebadsassistent får du det rette fundament til denne blæksprutte-stilling.

 

Svømmebade er sundhedsfremmende og fulde af forskellige aktiviteter. Svømmebadsassistenten skal derfor også stå for eksempelvis wellnessaftener, varmtvandsbassiner, vandgymnastik, børnefødselsdage samt salg og service.

 

Som del af uddannelsen skal du blandt andet være erhvervslivredder, men du lærer også om rengøring og hygiejne, håndtering af farlige kemikalier, kommunikation, service, svømmeinstruktion, konflikthåndtering, salgsteknik og eventplanlægning og -afvikling.

 

Uddannelsen er tilrettelagt, så der er mulighed for at supplere med kortere kurser og eksempelvis blive fitnessinstruktør, svømmetræner og eventkoordinator.

 

Uddannelsen er udviklet i et samarbejde mellem HI (halinspektørernes forening), DSTF (dansk svømmebadsteknisk forening) Erhvervsskolen Nordsjælland, NEXT Uddannelse København og fagforbundet FOA, med støtte fra Region Hovedstaden.

 

Målgruppen for uddannelsen er dels medarbejdere, som eksempelvis fungerer som livreddere og vikarer i svømmehallerne, dels unge, som skal i gang med en uddannelse efter endt grundforløb.

 

Uddannelsens forløb

Er du under 25, består uddannelsen af et grundforløb 1, grundforløb 2 og et hovedforløb. Grundforløbet 1 er for elever som kommer direkte fra folkeskolen eller har afsluttet folkeskolen inden for de sidste 14 måneder. Grundforløb 2 foregår på skolen og varer max 20 uger afhængig af din alder og baggrund.
Læs mere

 

Arbejder du allerede i en svømmehal, vil du ofte kunne starte direkte på hovedforløbet. Hovedforløbet veksler mellem ¼ skoleophold og ¾ praktik og afsluttes med en svendeprøve. Det varer 2 år.

 

Uddannelsessted

Hovedforløbets skoleperioder foregår dels på NEXT Uddannelse København (primært i Taastrup), dels på Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød.

 

Adgangskrav

For at kunne begynde på grundforløbet, skal du opfylde de generelle adgangskrav til erhvervsuddannelser. Se kravene og læs hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, skal alle elever overholde NEXTs ordensregler.
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Se også fakta-boksene.

Tilmelding og spørgsmål

Vil du tilmelde dig eller vide mere om uddannelsen, skal du kontakte kontakt afdelingsleder Johnny Plambæk på telefon 33 88 09 03 eller e-mail: