Gulvlægger

Ring på tlf. 33880300, hvis du har spørgsmål

 

Som gulvlægger er det vigtigt, at du har sans for helheder. Gulvet skal nemlig passe til resten af rummet. 

 

Gulvlæggeren skal kunne lægge mønste og afstemme farver, så de passer til væggene, gardinerne og møblerne. Derfor skal du have sans for detaljen.

 

 

Uddannelsens forløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, grundforløb 2 og et hovedforløb. Grundforløbet 1 er for elever som kommer direkte fra folkeskolen eller har afsluttet folkeskolen inden for de sidste 14 måneder. Grundforløb 2 foregår på skolen og varer max 20 uger afhængig af din alder og baggrund. Læs mere.

 

Hovedforløbet veksler mellem skoleophold og praktik og afsluttes med en svendeprøve. Det varer 3 ½ år og så kan du kalde dig faglært gulvlægger. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikvirksomhed, men skolen kan eventuelt hjælpe dig. Læs mere om praktik og se vores tips til praktiksøgning.

 

Uddannelsen hører under træfagenes byggeuddannelse, ligesom blandt andet uddannelsen til tømrer. Grundforløbet vil derfor være fælles med andre uddannelser, men på hovedforløbet tager du specialet gulvlægger.

 

I hovedforløbets skoleperioder lærer du blandt andet at arbejde med linoleums-, træ-, vinyl-, beton- og epoxygulve samt fugefri gulve. Du arbejder også med vådrumsgulve, og så får du undervisning i at starte din egen virksomhed.

 

Uddannelsessted

OBS: Grundforløbet kan være på én af vores 3 adresser (København NV, Rødovre eller Ishøj) men hovedforløbet foregår i Glostrup.

NEXT Uddannelse København

Rebslagervej 11

2400 København NV

 

NEXT Uddannelse København

Tæbyvej 65

2610 Rødovre

 

Pr. 01.01.2018:

NEXT Uddannelse København

Vejlebrovej 45

2635 Ishøj

 

 

Adgangskrav

For at kunne begynde på uddannelsen, skal du opfylde de generelle adgangskrav til erhvervsuddannelser. Se kravene og læs hvordan du kommer i gang under menupunktet Tilmelding & startdatoer.

 

Økonomi

Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.


Har du en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder. Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser er typisk mellem 9.500 og 12.500 kr.

 

Mere information

  • For at sikre et godt arbejds- og uddannelsesmiljø, skal alle elever overholde NEXTs ordensregler.
  • Se de formelle krav til uddannelsen (undervisningsmål, evaluering med mere) i den lokale undervisningsplan.
  • Se også fakta-boksene.

Her kan du blive lærling

Klik her og se listen

Tilmeld dig

Har du tilmeldt dig en ungdomsuddannelse?

 

Er det mere end 14 måneder siden du har afsluttet grundskolen, kan du tilmelde dig på GF2 som har løbende tilmelding på:

www.optagelse.dk

 

Undtaget uddannelser under

Særlig tilmelding

 

Se hvordan du bliver optaget på en erhvervsuddannelse, og hvornår du kan starte.

Tilmelding & startdatoer

Vejledning

Spørgsmål eller brug for råd?

Kontakt en vejleder

Også som eux

Du kan vælge at tage uddannelsen som eux, hvor du både bliver faglært og får studiekompetence til videregående uddannelser.

Læs om eux-gulvlægger

"Det er udfordrende. Der er utallige mønstre, tykkelser og overflader, som hver især passer til forskellige rum og formål," fortæller Anders, gulvlæggerelev

Læs hele interviewet